Společnost Jura sídlící ve švýcarském Niederbuchsitenu představila pro rok 2023 několik novinek.

Kávovar Jura E6

Kávovar určený do domácnosti, nebo menší kanceláře. Zvládne připravit až 11 druhů nápojů, například espresso, cappuccino, caffe barista nebo porci mléčné pěny pro dětské kakao. Pokud potřebujete dvě kávy současně, tak díky dvojitému mletí a dvojitému spařování jsou v plnohodnotné kvalitě.

Oproti staré verzi, která se označovala Jura E6 Dark Inox nebo Platin (EB) se nová verze označuje JURA E6 Platin (EC) nebo JURA E6 Dark Inox (EC).

V čem je tedy nová verze lepší?

  • Vylepšený mlýnek - Professional Aroma Grinder - optimalizace mlýnku, který je tišší a přesnější = lepší aroma kávy až o 12,2% oproti starší verzi
  • Easy cappuccino - snadnější příprava a nadýchanější pěna pro vaše cappuccino, nově si můžete zvolit i extra shot (dvojitá síla kávy)
  • Barevný displej 2,8 palce a šest tlačítek pro intuitivnější ovládání kávovaru, menu je samozřejmě v českém jazyce
  • Do balení kávovaru je přidána nádoba na čištění mléčného systému, ktera usnadňuje každodenní údržbu
  • Aplikace J.O.E. - umožňuje nastavit a uložit individuální úpravy nápojů dle přání do vašeho smartphonu (Android i iPhone) - nyní spojení přes WiFi connect
  • Vylepšený vzhled - chromové provedení, nadčasový design

Pro koho tento kávovar doporučujeme?

Pro domácnost, kde je největší oblíbenec espresso, černá káva nebo příležitostně cappuccino. Do kanceláře, kde denně připraví do deseti káv a nevyžadují nápoje, jako latte nebo flat white jedním stiskem tlačítka.

 

Doporučená cena 25.990 Kč.

_______________________________________________________________________________________________________________

Kávovar Jura Ena 8 Touch 

Kávovar určený do domácnosti, zvládne připravit 15 druhů nápojů, ristretto, espresso, cappuccino, latte macchiato, flat white aj. jedním stiskem tlačítka. 

Oproti staré verzi, která měla označení Ena 8 nebo Ena 8 Touch, nyní pouze Ena 8 Touch Full Nordic White (EC) nebo Ena 8 Full Metropolitan Black (EC). 

V čem je tedy nová verze lepší?

  • Vylepšený mlýnek - Professional Aroma Grinder - optimalizace mlýnku, který je tišší a přesnější = lepší aroma kávy až o 12,2% oproti starší verzi 
  • Technologie mléčné pěny - nadýchanější pěna 
  • Dvě kávy najednou - poprvé Ena 8 zvládne připravit dvě kávy najednou - dvakrát mletí, dvakrát vaření v jednom cyklu 
  • Větší uživatelská přívětivost díky naskenování QR kódu, který uživateli zpřístupní další informace o kávovaru, 
  • Aplikace J.O.E. - umožňuje nastavit a uložit individuální úpravy nápojů dle přání do vašeho smartphonu (Android i iPhone) - nyní spojení přes WiFi connect

Pro koho tento kávovar doporučujeme?

Pro domácnost, kde si chtějí dopřát všechny druhy káv a vyhledávají malý elegantní kompaktní kávovar.

Doporučená cena 27.990 Kč.

________________________________________________________________________________________________________________

Kávovar Jura J8

Asi nejočekávanější novinkou pro rok 2023 je kávovar řady J, nástupce prémiového kávovaru Jura J6. Bude dostupný v březnu 2023 ve třech barevných variantách, Midnight Silver (EA), Piano Black (EA) nebo Piano White (EA). 

Kávovar připraví až 31 kávových specialit, možnost individuálních úprav nápojů a nastavení aroma control.

V čem je tedy nová verze lepší?

  • Funkce Sweet Foam - poprvé funkce ochucené pěny u kávovaru Jura, lze dokoupit různé příchutě dle vašeho gusta
  • Coffee eye - kávovar rozpozná polohu šálku a přizpůsobí výběr specialit, už tedy nikdy tekoucí káva mimo šálek
  • Mlýnek P.A.G.2+ grinder - Funkce kontroly aroma aktivně sleduje konzistenci mletí, aby byly pokaždé zajištěny dokonalé výsledky. Před přípravou i po ní mlýnek P.A.G.2+ vždy přejde do klidového režimu, aby si zachoval svůj výkon po celou dobu životnosti. To znamená, že váš kávovar bude poskytovat dokonalou chuť kávy ještě déle než doposud.
  • Aroma control - Funkce kontroly aroma aktivně sleduje konzistenci mletí, aby byly výsledky vždy perfektní. Hrubost mletí lze nastavit pro každý nápoj od "mírné" až po "intenzivní". Kávovar tedy připraví kávu dokonalé kvality.

Pro koho tento kávovar doporučujeme?

Kávovar určený do domácnosti, ale i firmy, kde připravují více jak 15 káv za den. Funkce ochucené mléčné pěny je velmi příjemnou novinkou a může okouzlit návštěvu nebo budoucího klienta.

Doporučená cena 44.990 Kč.

________________________________________________________________________________________________________________

Kávovar Jura GIGA 10

Nástupce kávovaru GIGA 6 nyní vylepšený o mnoho funkcí. Kávovar bude dostupný v březnu 2023, označen jako GIGA 10 Diamond Black (EA).

GIGA 10 - špičkový plně automatický kávovar, který překonává všechny dosavadní hranice výkonu a požitku a nově je definuje.

V čem je tedy nová verze lepší?

  • Dva profesionální keramické mlýnky - pro maximální kvalitu mletí
  • Celkem 35 druhů nápojů pro horké a studené nápoje v mnoha kombinacích
  • Káva Americano a Lungo poprvé jako Cold Brew (studený nápoj) - jediným stisknutím tlačítka si můžete připravit jemnou, osvěžující kávovou specialitu - ideálně připravenou na kostku ledu pro nejlepší výsledky. 
  • Inovativní panorama displej pro maximální uživatelskou přívětivost a zcela nový interaktivní uživatelský zážitek
  • Design - nadčasový s luxusními materiály a vysoce kvalitní povrchovou úpravou, který bude přinášet potěšení po dlouhá léta.

Pro koho tento kávovar doporučujeme?

Kávovar určený pro domácí fajnšmekry nebo firmy, kde využijí dva mlýnky a nekonečně variant káv včetně konvičky na kávu, vodu pro zelený čaj a variace teplých i studených nápojů.

Doporučená cena 76.990 Kč.

Jura mlýnek na kávu P.A.G.

Nový mlýnek na kávu od JURA: ideální společník pro milovníky čerstvě mleté kávy. Celý článek zde.

Navíc, tento vynikající mlýnek na kávu je nyní dostupný k nákupu i u nás!

Doporučená cena 3.990 Kč.

Nová Jura E8 (EC 2023)

Jak se liší od svého předchůdce? Podívejme se na klíčové rozdíly mezi starým a novým modelem Jura E8.

Ovládání a Displej

Model EC přináší zvětšený 3,5" displej, který je nyní doplněn šesti ovládacími tlačítky, což zepšuje intuitivnost a pohodlí ovládání.

Mlýnek a technologie

Ačkoliv oba modely vynikají vysokou kvalitou mletí díky mlýnku P.A.G.2, novější model E8 přináší řadu pokročilých funkcí. Hlavní výhda spočívá v elektronidkém nastavení mlýnku, který si jako uživatel můžete individuálně a snadno nastavit pro přípravu každého nápoje - kávovar k tomu vyzve před mletím kávy. Navíc je nový model výrazně tišší než jeho předchůdce.

Design

Nový model E8 přináší ještě více modernosti s harmonicky symetrickými liniemi a čistými tvary. Díky třem barevným variantám Dark Inox (tmavý nerezový odstín matná), Platin (stříbrná matná) či Piano White (bílá v lesku) kávovar perfektně sladíte s designem kuchyně.

Rozmanitost kávy

Novinka zvládne připravit 17 různých kávových specialit  baristické kvalitě. Vylepšená technologie 3D předspaření slibuje ty nejlepší výsledky a kávové aroma v každém šálku.

Čištění mléčného systému na stisk tlačítka

Čištění mléčného systému je snadné a rychlé – stačí spustit automatizovaný čistící program. Odkapávací miska je navržena tak, aby z ní voda nevytékala a dá se jednoduše vyndat jedním pohybem ruky. Součásti odkapávacího roštu je možné mýt v myčce.

Závěrem

Modely E8 od JURA kombinují skvělý výkon s elegantním designem. Nový model představuje řadu technických vylepšení. Pokud hledáte spolehlivý a výkonný kávovar do domu či kanceláře, Jura E8 je ideální volbou. Jde o čtvrtou generaci, která patří mezi nejprodávanější kávovary značky Jura.


Hledáte příslušenství ke kávovaru Jura E8? Najdete jej v seznamu na našem eshopu

Seznam příslušenství pro Jura E8